Terhesség bejelentése a munkahelyen - Vajon jó az időzítés?

  • 2017-06-01

A várandósság első hónapjait rendszerint az aggódással átszőtt boldogság jellemzi. Ha vártad, tervezted a kicsi érkezését, valószínűleg határtalan az örömöd, ugyanakkor általában a félelem is beköltözik a szívedbe. Tarthatsz egy esetleges vetéléstől, vagy épp aggódhatsz a magzat egészsége miatt, így a babavárás hírét a 12. hét betöltéséig legszívesebben csak a hozzád legközelebb állókkal osztanád meg. A főnököd pedig általában nem tartozik ebbe a körbe.

Az első hónapok elteltével aztán nyugodtabbá válsz, a tested is változásnak indul, így valószínűleg ilyenkor látod elérkezettnek az időt arra, hogy tágabb környezeteddel is tudasd: gyermeket vársz.

Vajon ez a megfelelő időpont, hogy közöld a főnököddel, hamarosan táppénzre, szülési szabadságra mennél? Célszerű korábban elmondani neki vagy inkább titkold előtte, ameddig csak lehet?

Nos, jó, ha tudod, hogy az első és talán legfontosabb védelem, ami kismamaként megillet az az, hogy a várandósságod alatt a munkáltatód nem szüntetheti meg a munkaviszonyodat. Legalábbis ez a főszabály, mert kivételek - mint a próbaidő és a határozott időtartamra szóló munkaviszony - persze vannak.

Ennek a védelmi állapotnak pedig egyetlen feltétele van csupán,  mégpedig az, hogy tájékoztatni kell a munkáltatódat a terhességről.

Mégis meddig kellene várnod?

Azt hiszem, a domborodó pocak előbb vagy utóbb úgyis elárulná a várandósságodat, így túl sokáig nem érdemes halogatni a bejelentést. Ráadásul úgy etikus, ha a munkáltatónak is adsz némi időt, hogy felkészülhessen a távozásodra.

Úgy gondolom, a 12. hét a legtöbb kismamánál a vízválasztó. Ha az ilyenkor elvégzett vizsgálatok szerint egészséges a magzat, érdemes erre az időszakra időzíteni a nagy bejelentést. Már ha minden rendben a munkahelyeden és nem fenyeget az elbocsátás réme. Ez utóbbi esetben ellenben nem érdemes várnod! Legkésőbb akkor, amikor át akarják nyújtani a felmondást, közöld a hírt!

Még egy fontos tudnivaló: Van néhány munkakör, amelyek esetében nem célszerű halogatni a terhesség tényének bejelentését!

A kórház fertőző osztályán vagy ápolónő? Vegyszerekkel dolgozol? Nagy súlyokat, nehéz tárgyakat kell emelned?

Nos, ilyenkor – a baba megfelelő fejlődése és a te egészséged miatt is – azt javaslom, minél korábban közöld a munkáltatóval terhességed tényét.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ilyen helyzetben a munkáltatód – természetesen orvosi vélemény alapján – egészségi állapotodnak megfelelő munkakört köteles felajánlani. Ebben az esetben meg kell, hogy kapd a felajánlott munkakörnek megfelelő alapbért, ami nem lehet kevesebb a munkaszerződés szerinti alapbérednél. Ha pedig nincs lehetőség az egészségi állapotodnak megfelelő foglalkoztatásra, fel kell, hogy mentsenek a munkavégzés alól. A felmentés idejére egyébként az alapbéred illet meg, kivéve, ha alapos ok nélkül nem fogadtad el a felajánlott munkakört.

Természetesen előfordulhat az is, hogy a felmondáskor még te magad sem tudsz kisbabád érkezéséről. Erről az esetről azonban majd egy másik cikkben lesz szó.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 65. § (3) bekezdés a) pontjában, valamint a 65. § (4) és (5) bekezdésében találod. Ha olyan munkaköröd van, amely veszélyes lehet rátok nézve, az Mt. 60. § (1) és (2) bekezdését se feledd!